آموزش تصویری استفاده از نوار بهداشتی

در زمان بلوغ در دختران آموزشاتی را که لازم است در این دوره دریافت کنند را می گذارم. با تصویر تا با انواع نوار بهداشتی و آموزش نصب نوار بهداشتی آشنا باشید و بهداشت در این زمینه را رعایت کنید و اشتباهات رایج را انجام ندهید.
بلوغ دختران متفاوت است و به سیستم بدنی هر فرد بستگی دارد ، بنابراین دختران از سن ۱۰ ۱۱ سالگی بهتر است با این موارد آشنایی داشته باشند تا در زمان بلوغ نگرانی نداشته باشند.

انواع نوار بهداشتی:
روزانه
باله دار
مثلثی
تامپون (تامپون مناسب دختران نمی باشد. مناسب برای مادران و شناگرانی که مجبور هستند وارد آب شوند وگرنه توصیه نمیشود)

آموزش نصب نوار بهداشتی:
مراحل نصب نوار بهداشتی باله دار توسط شکل نمایش داده شده است. که نوارهای بهداشتی روزانه و ساده و مثلثی نیز به همان شیوه می باشد که بعض از آن ها باله ندارند و فقط چسبی در پشت نوار است که کمک می کند نوار بهداشتی تکان نخورد . اما شاید نوار بهداشتی باله دار به فیکس بودن آن کمک بیشتری کند.

آموزش تصویری استفاده از نوار بهداشتی

آموزش تصویری استفاده از نوار بهداشتی

آموزش تصویری استفاده از نوار بهداشتی

آموزش تصویری استفاده از نوار بهداشتی

موارد بهداشتی هنگام استفاده از نوار بهداشتی:
اگر پوست حساسی داریداز نوار بهداشتی های سنسیتیو استفاده کنید یا نوار بهداشتی دست ساز خودتان را استفاده نمایید.
اگر نواربهداشتیی استفاده کرده بودید و هنوز قابل استفاده بود حداکثر تا ۸ ساعت آن را تعویض نمایید احتمال دارد برای شما مضر باشد و کاملا غیر بهداشتی است.
اگر فعالیت بدنی دارید بهتر است زودتر عوض کنید.
نکته : هنگامی که نوار بهداشتی غیر قابل استفاده شد آن را بسته بندی نمایید و در سطل آشغال بیندازید بهیچ عنوان آن را در توالت فرنگی یا چاه دستشویی نیندازید.
معمولا نوار بهداشتی را که باز می کنید یک پوششی دارد که می توانید در همان پوشش مثل تصویر نوار بهداشتی تمام شده خود را بسته بندی کنید و نوار بهداشتی جدید را استفاده نمایید. حتی میتوانید از یک کاغذ یا روزنامه برای بسته بندی استفاده کنید.
حمام کردن در دوره پرییود بسیار آرامش بخش و تسکین دهنده ی دردهای این دوره است اما هنگام استحمام نباید زیر آب بنشینید تا آلودگی با آب به قسمت های حساس بدن شما راه پیدا کند.

منابع: wikihow ، مدرسه کلوب ، یوتیوب

 

 


آموزش استفاده از نوار بهداشتی 

در دوران قاعدگی از رحم خانم ها خونی خارج می شود که بوسیله نوار بهداشتی که آن را به شورت می چسبانند می توان این خون را جذب کرد تا لباس ها خونی نشوند. نوار بهداشتی دستمالی است که از نظر ظاهری همانند پوشک نوزادان و کوچکتر از آن است، زنان در دوران عادت ماهانه برای جلوگیری از نفوذ خون خارج شده از فرج (عضو) خوداز آن استفاده می کنند.

 

نوار بهداشتی دستمالی است که از نظر ظاهری همانند پوشک نوزادان و کوچکتر از آن است، زنان در دوران عادت ماهانه برای جلوگیری از نفوذ خون خارج شده از فرج (عضو) خود به لباس آن را درون شورت خود قرار می‌دهند. یک طرف نوار بهداشتی چسب دارد و به داخل لباس می‌چسبد تا در سکون قرار بگیرد.

 

نوار بهداشتی‌های امروزی معمولاً استریل هستند و از پوششی از الیاف مصنوعی و توده‌ای پنبه و مواد جاذب مایعات درون آن تشکیل می‌شوند.نوع امروزی نوار بهداشتی تا مدت‌ها در ایران مورد استفاده نبود و زنان از پنبه و پارچه‌ای که در زیر آن قرار می‌دادند و یا از تا نمودن یک پارچه بطوری که مانع رسیدن خون به بیرون از لباس باشد استفاده می‌کردند و هربار آن را شسته و اتو می‌کردند.

 

طرز استفاده از نوار بهداشتی
نوار موجود در زیر نوار بهداشتی را که پوشش چسب نوار است بردارید. سپس قسمت چسب‌دار را که در زیر ( در نوار بهداشتی نوع بال پروانه‌ای  زیر بال‌های نوار بهداشتی نیز است) به شورت خود بچسبانید. سپس نوار بهداشتی را در جای مناسب خود فشار دهید تا محکم شود.نوار بهداشتی استفاده شده را در کاغذ یا دستمال کاغذی و … بپیچید و در سطل دردار بیاندازید. 

 

در صورتی که از دستمال پارچه‌ای به جای نوار بهداشتی استفاده می‌کنید به نکات زیر توجه کنید:

– دستمال‌های مورد استفاده را زود به زود عوض کنید.
– فوراً دستمال استفاده‌شده را با آب سرد و صابون بشویید.
– دستمال‌ها را در آفتاب خشک کنید یا پس از خشک‌شدن اتو کنید.
– اگر لک‌های موجود در دستمال از بین نرفت از وایتواژن استفاده کنید و خوب آب بکشید.
– اگر لک‌های موجود پاک نشد، آن را دور بیاندازید.
– برای این که ترشحات قاعدگی به بیرون نشت نکند، از شورت‌های مخصوص که در فاق آن از یک لایه پلاستیک استفاده شده است و اصطلاحاً به آن شورتواژن می‌گویند، استفاده کنید.آموزش استفاده از نوار بهداشتی

نوار بهداشتی را به طور مکرر معمولا هر 6-4 ساعت تعویض کنید

 

نکات بهداشتی مربوط به زمان قاعدگی

– نوار بهداشتی را به طور مکرر معمولا هر 6-4 ساعت تعویض کنید.
– از لباس زیر نخی استفاده کنید.
– لباس زیر را در نورخورشید آویزان کنید و با اتو ضد عفونی کنید.
– برای شستن لکه‌های خون از آب سرد و صابون استفاده کنید.
– همیشه در کیف دستی خود یک نوار بهداشتی و شورت داشته باشید.

 

چون محیط خون آلود دستگاه تناسلی در طول قاعدگی محل مناسبی برای رشد میکروب ها است لذا حمام کردن و طهارت‌گرفتن پس از اجابت مزاج و ادرار کردن، در دوران قاعدگی نه تنها مانعی ندارد، بلکه برای پیش‌گیری از بیماری‌های عفونی لازم است .